Nettverksmøte på Notodden 30. - 31.05.13

Nettverket inviterer til nettverkssamling på Høgskolen i Telemark avdeling Notodden og Quality Hotel Grand, Kongsberg 30. - 31. mai 2013.
I år fyller nettverket 10 år, og dette ønsker vi å markere! Nettverket ønsker alle velkommen til nettverksmøte og jubileumsmarkering på Notodden/Kongsberg 30. - 31. mai 2013.
 
Vi starter møtet med lunsj på Høgskolen i Telemark på Notodden, og har hele torsdagsprogrammet i høgskolens lokaler (Rom f-257c). Når dagens program er ferdig, tar vi felles transport til Quality Hotel Grand på Kongsberg for jubileumsmiddag og overnatting. Fredag 31. mai fortsetter vi med programmet i hotellets konferanseavdeling, og avslutter samlingens program med lunsj på hotellet kl 13. Nettverkets medlemmer fortsetter frem til kl 15.


Program for samlingen og nettverksmøtet:

Torsdag 30. mai 2013 Høgskolen i Telemark – Notodden (rom f-257c):

12:00    Lunsj
13:00    Telemarksstev v/Ellen Baskår, HiT
13:05    Velkomst ved Arild Hovland, dekan på HiT EFL
13:15    Presentasjon av doktorgradsavhandlingen: «Åpning av lukkede rom. En kvalitativ studie av innholdet og dialogene i veiledningssamtaler mellom nyutdannede lærere og lokale veiledere» v/nettverksleder Eva Bjerkholt  (HiT)
14:30    Pause m/kaffe
14:45    Noen hovedperspektiver på «Profesjonsrettleiing og utvikling av pedagogisk autoritet – om autonomi og avhengighet» v/professor Kari Søndenå  (HiT)
15:30    Pause
15:45    Nytt fra Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet
16:15    Problemstillinger knyttet til rapportering av veiledningsordningene og utdanningene
17:00    Dagens program avsluttes med en liten markering av 10 år med nettverkssamarbeid
17:30    Felles transport/avreise til Quality Hotel Grand, Kongsberg
19:30    Jubileumsmiddag på Quality Hotel Grand
 
Fredag 31. mai 2013 Quality Hotel Grand - Kongsberg: 

09:00    Oppstart av program på Quality Hotel Grand v/Eva Bjerkholt
09:15    Tro og evidens om veiledning v/Sissel Østrem (UiS)
10:00    Pause
10:15    VNL - hvem sitt tiltak? Tanker fra en administrators perspektiv v/Liv Carstens Knudsen (UiT)
11:00    Pause, rydding av rom
11:30    GNIST og GLØD, nasjonalt og regionalt. Hvilket mandat har de i forhold til veiledningsordninger nasjonalt og regionalt? Nettverkets rolle? Korte innledninger til diskusjon.
13:00    Lunsj
14:00    Nettverksmøte for nettverkskontaktene – nettverkets time
•    Oppfølging av diskusjonen om rapportering av veiledningsordningene og veilederutdanningen
•    Oppfølging av diskusjonen om samarbeid med GNIST og GLØD
•    Samarbeid med Pedagogstudentene nasjonalt og lokalt, om informasjon til studenter/avgangsstudenter
•    Neste nettverksseminar i Stavanger (november) v/Brit Hanssen  (UiS)
•    Eventuelt
15:00    Nettverksmøte avsluttes og vel hjem!

(Oppdatert 06. mai 2013. Endringer kan forekomme.)

 
Praktiske opplysninger:
 
Påmelding: meld dere på per e-post til Tonje Brokke innen torsdag 16. mai.  Dersom noen av dere har noen matallergier så er det flott om dere oppgir dette, slik at vi kan tilrettelegge for det.
 
Overnatting: alle er ansvarlige for å bestille og betale egen overnatting. Vi har reservert 60 rom på Grand Hotel Kongsberg, og dere kan reservere rom der ved å ringe Marit på 32 77 28 76 i kontortiden, eller sende henne en e-post: marit.hoefle@choice.no. De kan ordne med fakturering til grupper på to eller flere personer etter avtale før ankomst. Oppgi referansenr. 107446 for å få av de reserverte rommene. Pris: 880,- per person i enkeltrom.
 
Kostnader: Nettverket står for kostnader til mat og til jubileumsmiddag, samt transport mellom Høgskolen i Telemark og Quality Hotel Grand på Kongsberg torsdag kveld. Nettverkskontaktene og andre deltakere står selv for utgifter til reise og overnatting.

 
Reisealternativer:
 
Fra Gardermoen/Oslo:
Tog: Man kan ta toget fra Gardermoen til Kongsberg, og så ta bussen TimEkspressen linje 1 fra Kongsberg til Notodden (felles tog/busstasjon). Notodden ligger ca 30 minutters kjøretur fra  Kongsberg. Quality Grand Hotel Kongsberg ligger 5 minutters gange fra tog/busstasjonen i Kongsberg. Rutetabell Gardermoen-Kongsberg

Buss: TimEkspressen linje 1 fra Oslo Bussterminal går direkte til Notodden via Kongsberg fra plattform 27-29. Reisetid med flybussen fra Gardermoen til Oslo bussterminal er ca 40 minutter, og fra Oslo Bussterminal til Notodden tar det ca 2 timer. Flybussen går hvert kvarter fra flyplassen, og bussen går 40 minutter over hver hele time fra bussterminalen (bortsett fra noen få nattavganger). Rutetabell TimEkspressen
 
Sandefjord Torp flyplass:
Tog: Tog fra flyplassen og til Porsgrunn, og så bytte til Porsgrunn-Notodden. Felles tog- og bussterminal på Notodden. Togtabell Torp-Porsgrunn, togtabell Porsgrunn-Notodden

Buss: Telemarkekspressen går til Gvarv, hvor man kan bytte buss til Notodden bussterminal.
 
Når dere kommer til Notodden via Kongsberg (via E134/Kongsbergveien)så kan dere velge om dere vil ta en liten gåtur gjennom skogen på Meheiaveien ned til høgskolen (Gå av i Høgås, dette stoppet vil bli annonsert), eller om dere tar lokalbuss/taxi fra bussterminalen opp til høgskolen. Høgskolen (merket med Stopp) ligger ca 5 min. kjøretur fra bussterminalen (merket med Start), ruten er merket med blått på kartet (se PDF fil nederst på siden).
 
Bil:
E134 til Notodden via Kongsberg. Ruten er merket med rødt på kartet. Ta av opp til høyre (Lisleheradveien) ved skilt til Høgskolen i Telemark – 0,2 km. Følg blå rute (se PDF fil nederst på siden).
 
Fly:
Notodden har egen lufthavn med daglige flyvninger mellom Bergen og Stavanger (Sola). Se rutetilbud her: Bergen Air Transport og Stavanger-Notodden. Overnatting på Notodden kan ordnes ved behov.
 
Velkommen til Notodden!